Tarta cu spanac si feta

de Criss in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2010 | 6489 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul de tarta:
  • -500 g faina
  • -200 g ut sau margarina
  • -1 ou
  • -4-5 linguri lapte rece
  • -1 lingurita sare
  • Umplutura:
  • -1 kg spanac proaspat
  • -500 g branza feta
  • -2 oua
  • -100 g cascaval
  • -2 cepe
  • -2 bucati usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si feta:

Aluatul de tarta:

Se amesteca faina cu untul si sarea, pana rezulta un aluat nisipos, apoi se adauga oul si laptele si se aduna tot aluatul intr-o Bila care se pune in frigider pentru o ora. Aluatul se imparte in doua (ies doua tarte) si se intinde, apoi se pune in tava unsa cu ulei. Se inteapa cu furculita si se pune pentru 10 minute in cuptor. Apoi se presara putin gris care va absorbi din umezeala amestecului de spanac si branza. Se pune umplutura, se rade cascaval deasupra si se pune tava in cuptor pentru 30 minute.

Umplutura:

Spanacul se spala, se fierbe si se pune intr-o strecuratoare sa se scurga toata apa. Apoi se toaca, se amesteca cu branza feta, cu ceapa calita si usturoiul. Sare nu se mai pune pentru ca feta e destul de sarata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si feta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]