Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Pentru aluat, amesteca faina zu zaharul si sarea.Adauga untul si amesteca, apoi adauga apa si amesteca pana la omogenizare.Da alautul obtinut la rece pentru 15 minute.
Incalzeste cuptorul la 180°C.Imparte aluatul in 4 parti egale.Ruleaza fiecare bucata de aluat la grosimea de 5mm.Pune fiecare bucata de aluat rulata intr-o tavita individuala de tarta de 10 cm diametru.Taie marginile ce sunt in plus, apoi da tartele la rece 10 minute.Aseaza tavitele de tarta pe o tava de copt, aseaza foi de aluminiu deasupra fiecarei tarte si presara greutati de placinta, orez sau fasole.Coace tartele 15 minute, inlatura folia de aluminiu si greutatile si mai coace-le pentru inca 10 minute, pana se rumnesc usor pe margini se devin uscate in centru.
Pentru umplutura, imparte nucile in mod egal in cele 4 tarte.Amesteca zaharul brun cu mierea, untul topit ,oul si coaja de portocala.Toarna amestecul obtinut peste nuci, amestecandu-le usor.Pune tartele la copt 18-20 minute, pana nucile se rumensc usor.Tartele se pot servi cu inghetata.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola