TARTE CU MERE SI MIGDALE

de Roda in Prajituri, 30 Iun 2009 | 5596 vizualizari

 

Sunt , de fapt, mini-tarte, dar foarte gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 50g.zahar,
  • 3 linguri unt nesarat,
  • 1 ou mare,
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie,
  • 1/2 ceasca migdale macinate,
  • 1 lingura faina alba;
  • Pentru crusta:
  • 454g.aluat pentru foietaj,congelat ;
  • Pentru umplutura:
  • 900g.mere,
  • 2 linguri zahar,
  • 1 lingurita scortisoara;
  • Pentru servit:frisca sau crema de vanilie;
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TARTE CU MERE SI MIGDALE:

1.Intr-un bol, se freaca untul cu zaharul.Se adauga oul , esenta de vanilie, se amesteca bine, apoi se pune faina si migdalele macinate.Se continua amestecarea pana cand compozitia devine spumoasa.Se acopera bolul  si se pune la rece, in frigider.

2.Se decongeleaza aluatul de foietaj(sunt 2 foi) potrivit instructiunilor de pe pachet si se taie din prima foaie un patrat de 25x25 cm.Se taie foaia in sferturi cu un cutit ascutit.Se repeta operatia cu cealalta foaie.Vom obtine 8 patrate , pe care le asezam pe un fund de lemn captusit cu hartie de copt.Pe fiecare patrat se va pune din crema de ou,lasandu-se o margine de 1 cm.Se pun la rece ,in frigider,pentru 15 minute.

3.Se preincalzeste cuptorul la 200*C.

4.Se curata , se spala merele, se taie felii ,se pun intr-un castron si se amesteca cu zahar si scortisoara.Se aseaza feliile de mere, suprapuse ,peste crema de ou.

5.Se coc patratele astfel pregatite 15-20 de minute ,se scot , se presara zahar, se pun din nou in cuptor pe cel mai de sus suport din cupotor si se lasa putin pentru ca zaharul sa se caramelizeze.Se lasa sa se raceasca si se servesc cu frisca sau crema de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "TARTE CU MERE SI MIGDALE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu ciocolata si capsuni