Tarte cu crema de ciocolata si zmeura

de vio_dreams in Dulciuri, 14 Feb 2013 | 5017 vizualizari

 

Nu sarbatoresc Valentine's Day , in general nu agreez sarbatorile de import, insa an de an pe 14 februarie avem un motiv special sa sarbatorim. Pe 14 februarie acum 15 ani mi-am cunoscut sotul si ne-am unit destinele, iar acum iata-ne mai maturi, mai intelepti, parinti a doi copii absolut minunati si speciali. Au fost 15 ani frumosi, cu bune si cu rele, 15 ani in care am invatat ca a iubi inseamna sa stii sa faci si compromisuri, sa stii sa oferi fara a astepta nimic in schimb!
Am sarbatorit cu niste tarte dementiale, aromate cu extract de vanilie, umplute cu crema de ciocolata cu cardamon si sos de zmeura, o combinatie de exceptie, o explozie de gusturi, culori si arome, o combinatie pe care va recomand sa o incercati si va promit ca nu veti regreta!

 

INGREDIENTE

pentru aluatul de tarta:

  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 250 gr faina
  • 6 linguri apa
  • 1 lingurita pudra vanilie
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 ou

pentru sosul de zmeura:

  • 200 gr zmeura
  • 50 gr zahar
  • 2 linguri apa


pentru crema de ciocolata

  • 100 gr ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 4 galbenusuri
  • 5 linguri zahar pudra
  • 2-3 pastai cardamon

pentru decor:

  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingurita ness
  • 100 gr zmeura
  • cateva frunzulite de menta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu crema de ciocolata si zmeura:

Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam pudra de vanilie amestecata cu esenta.

Adaugam oul si il incorporam apoi adaugam apa si faina. Omogenizam compozitia si dam la frigider pentru cel putin 30 minute.

Punem aluatul pe suprafata de lucru infainata framantam usor pana devine maleabil si intindem o foaie. Decupam 6 cercuri cu ajutorul unei forme.

Intindem cercurile de aluat in forma de tarte presand cu mana ca sa acopere toata suprafata. Nu este necesar sa ungeti formele. Inteati cu o furculita aluatul ca sa nu se umfle la copt.

Dam la cuptor pentru 15-20 minute, pana sunt rumenite usor.

Punem zmeura impreuna cu zharul si apa  intr-o craticioara pe foc si lasam pana da in clocot. Trebuie sa aibe consistenta unui sos. Nu il lasati foarte mult fiindca se va transforma in dulceata.

Punem sosul de zmeura fierbinte in coile de tarta si le lasam deoparte sa se raceasca.

Punem ciocolata rupta cubulete impreuna cu frisca lichida si pastaile de cardamon strivite usor intre degete intr-un vas la bain marie pana se topeste ciocolata (eu am folosit un aparat special pentru topit ciocolata)

Cand s-a topit ciocolata si compozitia este omogena indepartam pastaile de cardamon.

Dam compozitia de ciocolata la frigider pentru aproximativ o ora ca sa se intareasca. Daca

 va grabiti o puteti lasa 15 minute in congelator.Scoatem ciocolata dupa ce s-a intarit si mixam compozitia pana devine ca o crema.

Mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana devin cremoase. Punem pe foc la baie de aburi  si mestecam continuu pana se transforma intr-o crema groasa.

Lasam crema de galbenusuri sa se raceasca si apoi o incorporam in crema de ciocolata.

Punem crema intr-un sprit si mplem tartele cu crema.

Topim ciocolata la baie de aburi si o punem apoi in formele inimioare.Dam la rece si dupa ce se intaresc le scoatem.

Decoram fiecare tarta cu cate o inimioara de ciocolata si presaram desupra nessul.

Ornam cu zmeura si frunzulite de menta. Dam la rece cel putin o ora si apoi servim.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

cosuletele fragede pot fi umplute si cu alte creme, frisca sau fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu crema de ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sim0na 1

14.02.2013, 19:48

Foarte apetisant arata!!!
Multi ani fericiti impreuna!!

vio_dreams 1

17.02.2013, 09:38

multumim din suflet!

vio_dreams 1

17.02.2013, 09:40

mamaieelena felicitari baiatului tai si la cat mai multi ani fericiti impreuna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert inghetata cu rom, cacao si cafea