Frecam untul cu zaharul, adaugam oul,coaja de lamaie, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina.Framantam aluatul , il punem in folie alimentara si il lasam la frigider o ora. Ungem formele de tarte cu ulei,le umplem cu aluatul ,pe care il intepam apoi din loc in loc,cu o scobitoare. Coacem tartele 15-20min. Le scoatem din forme si le lasam sa se raceasca.
Crema:
Amestecam amidonul cu galbenusurile,zaharul, zeama de lamaie si 100 ml lapte. Turnam amestecul peste restul de lapte si le fierbem la foc mic, pana se ingroasa. Oprim focul si adaugam untul si esenta.
Umplem tartele cu crema fierbinte. Asezam deasupra felii de caise. Lasam tartele sa se raceasca foarte bine si le decoram cu frisca si frunze de menta.
Si , pentru ca eu am facut mai multa crema de lamaie, am zis ca ar merge foarte bine asezata in cupe , si servita foarte rece , cu fructe ,frisca si menta.
Este o crema de lamaie foarte buna si racoritoare!