Tarta Tatin cu caise

de ianculubita in Prajituri, 26 Iul 2013 | 4070 vizualizari

 

O tarta aromata si usor de facut

 

INGREDIENTE

  • 500 g caise
  • 300 g zahar
  • 50 g unt
  • 4 oua
  • 100 g iaurt cremos
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • cateva migdale
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Tatin cu caise:

Topim jumatate din zahar intr-o forma rotunda (cratita) iar dupa ce s-a caramelizat adaugam untul, lasam pe foc pana obtinem un caramel fin, dam deoparte si miscam vasul astfel incat sa se intinda caramelul pe pereti; caisele spalate, curatate de samburi, le punem in vas cu taietura in sus iar in gaura punem cate o migdala; intr-un bol facem o bezea din albusuri batute cu un praf de sare, zahar, adaugam pe rand galbenusurile, iaurtul, esenta, faina amestecata cu praful de copt si cernuta, amestecam cu o spatula in miscari verticale, rasturnam peste caise si lasam la cuptor 40 min; cand este gata rasturnam pe un platou iar dupa ce s-a racit, pudram cu zahar si servim.

TIPS-URI

1

in loc de migdale,puteti folosi chiar samburii caiselor daca aveti rabdare sa-i spargeti si curata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]