Tarta Tatin cu caise

de ianculubita in Prajituri, 26 Iul 2013 | 3465 vizualizari

 

O tarta aromata si usor de facut

 

INGREDIENTE

  • 500 g caise
  • 300 g zahar
  • 50 g unt
  • 4 oua
  • 100 g iaurt cremos
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • cateva migdale
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Tatin cu caise:

Topim jumatate din zahar intr-o forma rotunda (cratita) iar dupa ce s-a caramelizat adaugam untul, lasam pe foc pana obtinem un caramel fin, dam deoparte si miscam vasul astfel incat sa se intinda caramelul pe pereti; caisele spalate, curatate de samburi, le punem in vas cu taietura in sus iar in gaura punem cate o migdala; intr-un bol facem o bezea din albusuri batute cu un praf de sare, zahar, adaugam pe rand galbenusurile, iaurtul, esenta, faina amestecata cu praful de copt si cernuta, amestecam cu o spatula in miscari verticale, rasturnam peste caise si lasam la cuptor 40 min; cand este gata rasturnam pe un platou iar dupa ce s-a racit, pudram cu zahar si servim.

TIPS-URI

1

in loc de migdale,puteti folosi chiar samburii caiselor daca aveti rabdare sa-i spargeti si curata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Minitarta cu visine si caise