Tarta Simo

de simo_brkic in Torturi, 30 Sep 2012 | 3090 vizualizari

 

Fetelor eu cu introducerea asta nu le am deloc =)))))))) deci..trec direct la subiect :P..insa am numit o asa,deoarece e o reteta combinata de mine :P,cu ceea ce aveam in plus prin camaruta

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina alba 00
  • 150 g zahar
  • 4oua
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie;
  • 200 g ciocolata alba(glasa)
  • 30 ml frisca proaspata
  • 1 albus de ou(decor alb)
  • 125 g zahar
  • 1/2 gem de afine
  • 1 budinca vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Simo:

Mai intai facem blatul. Incepem batand albusurile cu zaharul pana cand se incorporeaza bine si devin spuma densa, dupa care adaugam galbenusurile. La compozitia spumoasa adaugam faina ,praful de copt si esenta, amestecand cu o lingura se lemn. Se baga la cuptor 40 minute la 180 grade, dupa care odata racit se taie in 2.

Preparam budinca,o lasam putin la racit si o punem poi peste primul blat,urmand sa adaugam stratul de gem .Deasupra punem a doua parte de blat.

Pentru glazura am topit la bain Marie ciocolata si am adaugat poi frisca lichida .Amestecand continuu devine subtire dar destul de consistent ,nu transparenta.Punand tarta pe un grilaj lasam ciocolata sa curga pe ea,miscand doar din cand in cand suportul pe care e tarta (sau tarta).Astfel incat ciocolata se aseaza singura in strat uniform si deasupra si pe margini.

Lasam la racit si deasupra putem orna cu ornamente facute din ciocolata,sau cu topping,frisca.etc

TIPS-URI

1

Puteti folosi coloranti pentru a da culoare ciocolatei

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Simo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

simo_brkic 1

04.10.2012, 00:15

a fost si delicioasa pacat ca a disparut repede

andreea_angelo 1

19.11.2012, 20:50

ce bine tia iesit bravoooo

simo_brkic 1

20.11.2012, 15:03

multumesc

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata, visine si cirese - Un desert delicios cu fructe