Tarta Simo

de simo_brkic in Torturi, 30 Sep 2012 | 3163 vizualizari

 

Fetelor eu cu introducerea asta nu le am deloc =)))))))) deci..trec direct la subiect :P..insa am numit o asa,deoarece e o reteta combinata de mine :P,cu ceea ce aveam in plus prin camaruta

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina alba 00
  • 150 g zahar
  • 4oua
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie;
  • 200 g ciocolata alba(glasa)
  • 30 ml frisca proaspata
  • 1 albus de ou(decor alb)
  • 125 g zahar
  • 1/2 gem de afine
  • 1 budinca vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Simo:

Mai intai facem blatul. Incepem batand albusurile cu zaharul pana cand se incorporeaza bine si devin spuma densa, dupa care adaugam galbenusurile. La compozitia spumoasa adaugam faina ,praful de copt si esenta, amestecand cu o lingura se lemn. Se baga la cuptor 40 minute la 180 grade, dupa care odata racit se taie in 2.

Preparam budinca,o lasam putin la racit si o punem poi peste primul blat,urmand sa adaugam stratul de gem .Deasupra punem a doua parte de blat.

Pentru glazura am topit la bain Marie ciocolata si am adaugat poi frisca lichida .Amestecand continuu devine subtire dar destul de consistent ,nu transparenta.Punand tarta pe un grilaj lasam ciocolata sa curga pe ea,miscand doar din cand in cand suportul pe care e tarta (sau tarta).Astfel incat ciocolata se aseaza singura in strat uniform si deasupra si pe margini.

Lasam la racit si deasupra putem orna cu ornamente facute din ciocolata,sau cu topping,frisca.etc

TIPS-URI

1

Puteti folosi coloranti pentru a da culoare ciocolatei

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Simo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu zmeura si ciocolata - Reteta delicioasa de post