Saratele "Stelute cu nuci si seminte de dovleac"

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 24 Apr 2014 | 3527 vizualizari

 

Am vrut un altfel de saratele...si pentru asta am tras cu ochiul la cea care stiu eu ca face multe saratele, in tot felul de combinatii delicioase si anume la bucatarasa noastra Claudia, alias Valclaudia...multumesc!!>:D

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt sau margarina
  • 2 linguri pline de untura de casa
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 250 gr branza tare de capra
  • 2-3 linguri smantana grasa
  • 500 gr faina
  • pt ornat:
  • nuci
  • seminte de dovleac
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele "Stelute cu nuci si seminte de dovleac":

Amestecam untul, ouale, untura, sarea intr-un castron. Separat dam branza pe razatoarea cu gauri mici. Pentru ami usura munca si pentru ca mi-a placut cum lucreaza mixerul planetar, l-am folosit si de data aceasta la framantarea aluatului. Am folosit accesoriu cu carlig, am pus in bolul mixerului toate ingredientele, jumatatate din cantitatea de faina si am pornit mixerul la viteza mica pentru 5 minute. Am pus si restul de faina si am mai lasat mixerul sa framante inca 5-10 minute, pana aluatul s-a desprins de pe peretii vasului.

Am intins cu sucitorul o bucata din aluat, am decupat stelute, le-am pus in tava mare a aragazului tapetata cu hartie de copt, le-am uns cu galbenus de ou amestecat cu lapte si am pus in mijlocul fiecarei stelute cate jumatate de miez de nuca sau seminte de dovlec. Am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 15 minute pana devin rumene la suprafata.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

folositi accesoriu de protectie al mixerului planetar, pentru a nu face toata bucataria cu faina

2

dupa prima tura de saratele le gustati si mai adaugati sare daca este necesar

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele "Stelute cu nuci si seminte de dovleac"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Saleuri cu cascaval si chimen