Saratele "Stelute cu nuci si seminte de dovleac"

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 24 Apr 2014 | 3307 vizualizari

 

Am vrut un altfel de saratele...si pentru asta am tras cu ochiul la cea care stiu eu ca face multe saratele, in tot felul de combinatii delicioase si anume la bucatarasa noastra Claudia, alias Valclaudia...multumesc!!>:D

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt sau margarina
  • 2 linguri pline de untura de casa
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 250 gr branza tare de capra
  • 2-3 linguri smantana grasa
  • 500 gr faina
  • pt ornat:
  • nuci
  • seminte de dovleac
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele "Stelute cu nuci si seminte de dovleac":

Amestecam untul, ouale, untura, sarea intr-un castron. Separat dam branza pe razatoarea cu gauri mici. Pentru ami usura munca si pentru ca mi-a placut cum lucreaza mixerul planetar, l-am folosit si de data aceasta la framantarea aluatului. Am folosit accesoriu cu carlig, am pus in bolul mixerului toate ingredientele, jumatatate din cantitatea de faina si am pornit mixerul la viteza mica pentru 5 minute. Am pus si restul de faina si am mai lasat mixerul sa framante inca 5-10 minute, pana aluatul s-a desprins de pe peretii vasului.

Am intins cu sucitorul o bucata din aluat, am decupat stelute, le-am pus in tava mare a aragazului tapetata cu hartie de copt, le-am uns cu galbenus de ou amestecat cu lapte si am pus in mijlocul fiecarei stelute cate jumatate de miez de nuca sau seminte de dovlec. Am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 15 minute pana devin rumene la suprafata.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

folositi accesoriu de protectie al mixerului planetar, pentru a nu face toata bucataria cu faina

2

dupa prima tura de saratele le gustati si mai adaugati sare daca este necesar

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele "Stelute cu nuci si seminte de dovleac"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saratele de post