Tarta rustica cu leurda

de Criss in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2013 | 4177 vizualizari

 

Anul acesta am descoperit si eu leurda si am experimentat doua retete cu aceasta planta minunata si foarte sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat: (2 tarte)
  • -500 g faina
  • -1 ou
  • -200 g unt + 1 lingura untura (fragezeste incredibil aluatul)
  • -1 lingurita sare
  • -2 linguri apa sau lapte rece
  • Umplutura:
  • -800 g leurda
  • -1 legatura ceapa verde
  • -usturoi optional (eu n-am pus pentru ca leurda are un gust si un miros puternic de usturoi)
  • -250 g telemea
  • -3 oua
  • -100 g cascaval
  • -sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu leurda:

Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea, untul rece si untura. Se adauga oul si apa sau laptele rece si se face un aluat nelipicios, potrivit de tare si se inveleste in folie alimentara. Se pune aluatul in frigider pentru o ora, timp in care se pregateste umplutura.  

Leurda se spala bine, se opareste si se lasa sa se scurga. Ceapa verde se curata, se taie rondele si se caleste in putin ulei. Se adauga leurda tocata nu foarte marunt. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se adauga ouale batute, telemeaua rasa si cascavalul ras, usturoiul si sarea dupa gust.

Aluatul se imparte in doua parti egale si se intinde o foaie rotunda, mai mare decat tava de tarta. Se pune aluatul in tava, lasand marginile pe dinafara, se pune putin gris sau pesmet pentru a absorbi umezeala, se adauga jumatate din umplutura si se indoaie marginile spre interior, pentru a-i da tartei un aspect mai rustic. Se coace tarta 25-30 minute in functie de cuptor.

Se serveste cu mare pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose sarate cu telemea si ciuperci