Cantitatile date sunt pentru o tarta de ajuns la 2 persoane. Ingredientele se pot inlocui sau se pot adauga rosii, ketchup/ sos de tomate pentru baza pe aluat, sau puteti sa asezati un strat subtire de aluat peste umplutura si sa faceti o placinta cu legume. Daca alegeti sa faceti asa, ungeti ultimul strat de aluat cu ou batut sa se rumeneasca auriu frumos.
Eu am tinut tarta la cuptorul meu care nu e foarte puternic cam 45 de minute.
Se decongeleaza aluatul. Pe o suprafata plata se pune faina si se intine aluatul, mai subtire daca e aluat pufos.
Se unge cu putin ulei o tava si se aseaza aluatul in ea. Daca va ies capetele din tava, ca sa le rupeti frumos, treceti cu sucitoarea peste marginile tavii.
Peste aluat puneti un strat de ketchup, sos de tomate sau sos alb bechamel si asezati toate legumele peste. Acoperiti cu un strat de cascaval razalit.
Dati la cuptor cam 40 minute, la foc mediu sau 180 C. Aveti grija sa nu se arda cascavalul.
1
Aluatul congelat poate sa devina lipicios la intins. Adaugati atata faina cat e necesar.
2
Verificati baza aluatului prin testul scobitorii.