Tarta marmorata cu cirese si frisca

de gaby_duceag in Prajituri, 13 Iun 2013 | 5005 vizualizari

 

Asa de simplu, si-asa de bun!

Tartele cu aluat fraged imi plac sarate, pe cele dulci le prefer cu blat moale, pufos.

N-aveam de gand sa fac azi dulce, dar ce sa fac in timp ce fierbea cafeaua, sa stau? Tarta marmorata cu cirese si frisca )

Il intreb pe Danutu’:vrei cirese intr-o crema cu frisca si gelatina sau in pandispan?

A ales pandispanul, asa c-am folosit reteta mea preferata, am aromat-o cu cacao si vanilie, cu cirese carnoase si dulci si-am facut un dulce pe placul puilor mei.

Se putea sa nu-i pun io frisca…?:D Pentru mine fara frisca sau crema …nu-i ceva bun, dar GARANTEZ ca aceasta tarta cu cirese e grozava asa, simpla, pudrata cu zahar pudra sau…cu nimic Tarta marmorata cu cirese si frisca ) – pudrata cu nimic, bun, da?:))

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • un pahar zahar (pahar de 200ml)
  • un pahar faina
  • o lingura cacao neagra
  • putina sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 500 gr cirese

frisca pentru ornat sau nimic )

Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta marmorata cu cirese si frisca:

Scoate samburii cireselor dupa ce le-ai spalat.

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu sarea apoi adauga treptat zaharul. Nu te opri din mixat pana cand zaharul nu e COMPLET topit, sa nu mai simti deloc cristale nediluate.

Adauga apoi galbenusurile, zaharul vanilat, faina cernuta si omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.

La final incorporeaza uleiul.

Pregateste o forma rotunda de tarta cu diametrul de aproximativ 24 cm, tapeteaz-o cu hartie de copt si unge-o cu putin ulei.

Imparte compozitia in doua boluri . Intr-unul din boluri adauga cacao si omogenizeaza.

Ia cu lingura din ambele compozitii si pune in tava de tarta fara insa a amesteca cele doua culori. Aluatul nu va fi moale, ca la chec, ci va avea consistenta ca o frisca batuta bine, pufoasa si legata. Intercaleaza compozitiile si pune apoi ciresele pe care-n prealabil le-ai amestecat cu 2,3 linguri faina (sa fie bine date prin faina!) .Apasa-le usor peste compozitie si niveleaza amestecul.

Da tava in cuptorul preincalzit cu 10 minute inainte. Coace la foc mic pana ce tarta se rumeneste usor si trece testul cu scobitoarea.

Las-o sa se raceasca bine, desprinde-i hartia de copt si orneaz-o cu frisca si cirese…sau cu nimic ))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta marmorata cu cirese si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe seci si cirese