Tarta marmorata cu cirese si frisca

de gaby_duceag in Prajituri, 13 Iun 2013 | 5613 vizualizari

 

Asa de simplu, si-asa de bun!

Tartele cu aluat fraged imi plac sarate, pe cele dulci le prefer cu blat moale, pufos.

N-aveam de gand sa fac azi dulce, dar ce sa fac in timp ce fierbea cafeaua, sa stau? Tarta marmorata cu cirese si frisca )

Il intreb pe Danutu’:vrei cirese intr-o crema cu frisca si gelatina sau in pandispan?

A ales pandispanul, asa c-am folosit reteta mea preferata, am aromat-o cu cacao si vanilie, cu cirese carnoase si dulci si-am facut un dulce pe placul puilor mei.

Se putea sa nu-i pun io frisca…?:D Pentru mine fara frisca sau crema …nu-i ceva bun, dar GARANTEZ ca aceasta tarta cu cirese e grozava asa, simpla, pudrata cu zahar pudra sau…cu nimic Tarta marmorata cu cirese si frisca ) – pudrata cu nimic, bun, da?:))

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • un pahar zahar (pahar de 200ml)
  • un pahar faina
  • o lingura cacao neagra
  • putina sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 500 gr cirese

frisca pentru ornat sau nimic )

Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta marmorata cu cirese si frisca:

Scoate samburii cireselor dupa ce le-ai spalat.

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu sarea apoi adauga treptat zaharul. Nu te opri din mixat pana cand zaharul nu e COMPLET topit, sa nu mai simti deloc cristale nediluate.

Adauga apoi galbenusurile, zaharul vanilat, faina cernuta si omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.

La final incorporeaza uleiul.

Pregateste o forma rotunda de tarta cu diametrul de aproximativ 24 cm, tapeteaz-o cu hartie de copt si unge-o cu putin ulei.

Imparte compozitia in doua boluri . Intr-unul din boluri adauga cacao si omogenizeaza.

Ia cu lingura din ambele compozitii si pune in tava de tarta fara insa a amesteca cele doua culori. Aluatul nu va fi moale, ca la chec, ci va avea consistenta ca o frisca batuta bine, pufoasa si legata. Intercaleaza compozitiile si pune apoi ciresele pe care-n prealabil le-ai amestecat cu 2,3 linguri faina (sa fie bine date prin faina!) .Apasa-le usor peste compozitie si niveleaza amestecul.

Da tava in cuptorul preincalzit cu 10 minute inainte. Coace la foc mic pana ce tarta se rumeneste usor si trece testul cu scobitoarea.

Las-o sa se raceasca bine, desprinde-i hartia de copt si orneaz-o cu frisca si cirese…sau cu nimic ))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta marmorata cu cirese si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]