Blatul:
Umplutura:
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Toate ingredientele enumerate la blat se amesteca cu mixerul pana obtinem o pasta omogena.
Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt, imbracam apoi tava cu amestecul obtinut, asa incat sa acoperim inclusiv peretii tavii.
Dam tava la cuptor pana trece testul cu scobitoarea (cca 25 -30 minute).
Scoatem blatul din cuptor, il desprindem de pe hartia de copt si il asezam pe un gratar sa se raceasca fara a se umezi la baza.
Umplutura o preparam astfel:
-punem la hidratat granulele de gelatina in 80 ml apa rece. Dupa 10 minute lasam sa se lichefieze gelatina pe baie de aburi.
-intr-un castron mixam branza degresata cu iaurtul, indulcitorul, amidonul si semintele de chia.
-incorporam gelatina hidratata, amestecam sa se omogenizeze, apoi turnam in baza de blat rece amestecul obtinut.
-decoram tarta cu bucati de capsuni, apoi dam tarta la rece pana a doua zi
Pofta buna!