fetita mea adora tarta asta! O combinatie de dulce cu acrisor, un desert portivit pentru o zi de vara (mai ales daca o tineti la frigider inainte de servire)
Intai ne ocupam de prepararea blatului:
Separam albusurile de galbenusuri, zaharul se adauga peste galbenusuri, la fel si praful de copt si coaja de lamaie, si de amesteca pana cand galbenusurile isi dubleaza volumul. Sarea se adauga peste albusuri, se mixeaza la viteza mare a mixerului pana obtinem o spuma. Peste galbenusurile batute adaugam pe rand cele patru linguri de apa, apoi alternam cu incorporarea albusului batut spuma si cele 4 linguri de faina proaspat cernuta.
Ungem o tava de tarte cu ulei, o tapetam cu faina si turnam aluatul de blat in ea. Dam la copt in cuptorul preincalzit pentru cca 20-25 min la temperatura moderata.
Facem testul cu scobitoarea si lasam sa se raceasca blatul in tava apoi il mutam pe un platou ,rasturnandu-l.
Trecem la prepararea cremei /budincii, urmand indicatiile de pe plic. Eu intotdeauna reduc putin cantitatea de lichid trecuta la ingrediente/instructiuni; in acest caz,de la 500 ml lapte am folosit doar 450 ml, pentru a fi sigura ca mi se intareste budinca.
Cand budinca este fiarta, asa fierbinte o intindem peste blat.
Spalam nectarinele, le taiem si le asezam peste budinca.Deasupra presaram bobite de strugurei rosii.
Pregtim gelatina, urmand ca si la budinca instructiunile de pe plic. (Eu am folosit un plic de gelatina transparenta si unul de gelatina rosie pentru a obtine prin combinarea lor un roz transparent, sa se vada fructele pe tarta; plus ca si aici am redus apa de la 500ml la 450).
Turnam gelatina fierbinte peste fructe, lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi trecem tarta prin frigider pentru cel putin o ora si servim.
Pofta buna!
1
Se pot folosi fructe dupa preferinta fiecaruia. Eu asta am avut...
2
Ornata cu frisca e si mai buna dar n-am avut :(