Prepararea aluatului :
Punem intr-un bol laptele cald, drojdia, oul, 1 lingura de zahar, zaharul vanilat si sarea. Le batem cu mixerul, adaugam faina si framantam. Adaugam si untul si mai framantam putin. Aluatul se lasa la dospit 1h 30 de minute dupa aceea mai framantam aluatul si il mai lasam pentru 40-50 de minute.
Aluatul se imparte in 2 bucati. Din prima bucata se intinde un cerc si se pune intr-o tava unsa cu unt. Ridicam putin marginile cu degetele si presaram cu pesmet. Adaugam visinele, le intindem uniform si punem a doua foaie intinsa. Prindem marginile de celalalt aluat si mai lasam tarta pentru 30 de minute. Facem 2-3 taieturi,ungem cu un galbenus si se da la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 30 de minute. Se scoate din cuptor, se unge cu unt, se lasa la racit si dupa aceea se pudreaza.
Umplutura de visine :
Spalam visinele, scoatem samburii si le punem intr-un bol. Adaugam zaharul, nucile si le amestecam.
POFTA BUNA!