Tarta cu spanac si telemea

de Rahela Velicu in Mancaruri de legume, 10 Apr 2017 | 16045 vizualizari

 

O tarta foarte gustoasa, care merge atat la micul dejun cat si ca o gustare intre mese.

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 80 g unt sau margarina
  • 350 g faina
  • 1 ou
  • 3 linguri de apa rece
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • umplutura:
  • 500 g telemea sarata
  • 400 g spanac
  • 2 oua
  • 2 graunte de usturoi
  • piper
  • 1 galbenus, 2 linguri de lapte, mac

Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si telemea:

Mai intai, pregatim aluatul pentru tarta: punem faina amestecata cu praful de copt intr-un bol, adaugam untul, oua si sare, apoi apa si incepem sa framantam aluatul. Acesta nu ramane lipicios, ci este destul de tare.

Pregatim si umplutura: branza o mixam cu mixerul vertical impreuna cu ouale, adaugam si spanacul si usturoiul tocat marunt si mai mixam 2-3 minute, pana cand se incorporeaza bine.

Intindem o foaie rotunda din 3/4 din aluat si o punem in forma de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Marginile trebuie sa fie putin ridicate sa nu curga branza. Intepam din loc in loc aluatul cu furculita si punem branza. Din restul de aluat, facem grilajul pentru tarta. Ungem cu galbenus amestecat cu lapte si presaram seminte de mac.

Dam la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pentru 30-35 de minute.

Lasam la racit in forma de tarta, apoi o scoatem pe un platou.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Spalati telemeaua inainte, daca este prea sarata.

2

Deasupra se pot presara si seminte de susan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac cu orez