Tarta cu spanac si leurda

de adnia in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2013 | 3247 vizualizari

 

Aveam nevoie si de o gustare dupa-amiaza, asa ca am preparat tarta aceasta minunata.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie pt. crusta:
  • - 2 oua
  • -50 gr. unt
  • -putina sare
  • -faina cat cuprinde
  • -pt. umplutura
  • -250 gr. spanac
  • -1 legatura leurda
  • -2 oua
  • -75 gr. telemea rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si leurda:

Din ingredientele pt. crusta, am format un aluat micut, pe care l-am lasat la rece 2 ore. Dupa acest timp, l-am intins cu sucitorul, obtinand un cerc cam de marimea tavii mele de tarta. L-am asezat in tava  unsa cu unt si pudrata cu putina faina si l-am intepat din loc in loc cu furculita.

Umplutura am obtinut-o asa: in apa fierbinte cu sare si vegeta naturala am pus spanacul si leurda sa se inabuse (sub capac, 5 minute). Am pasat cu blenderul frunzele scurse de apa, apoi am incorporat ouale si telemeua rasa.

Am turnat umplutura peste aluatul de tarta si am dat la cuptor pana a devenit ferma, iar crusta s-a rumenit frumos pe margini. Am lasat tarta in forma pana s-a racit, apoi am scos-o pe un platou.

A fost de-a dreptul magica!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu patru feluri de branza