Tarta cu rosii

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 13 Iul 2013 | 3309 vizualizari

 

Extrem de simpla si adaptata in functie de preferinte, gust si cu ce era prin frigider...

 

INGREDIENTE

  • 7 rosii mici sau cherry
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat
  • carne de pui fiarta si maruntita(o pulpa)
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita otet balsamic
  • aluat foietaj(atit cit incape in tigaie)
  • pt decor:
  • cascaval ras
  • frunzulite de busuioc
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu rosii:

Se pune uleiul de masline intr-o tigaie mice care poate fi bagata ulterior in cuptor. Cind uleiul este incins se pune carnea de pui si se caleste 2-3 minute. Se adauga sare, piper, busuioc, rozmarin, se continua prajirea, se adauga rosiile intregi spalate si sterse, miere si otet. Se mai calesc toate ingredientele 2- 3minute. Se decupeaza o bucata de aluat foietaj atit cit sa incapa in tigaie peste toate ingredientele. Se aseaza foaia de aluat si se da la cuptorul incins la 170-180 grade pt 30 minte. Cind tarta este calduta se pune o farfurie peste tigaie si cu o miscare rapida se intoarce tarta in farfurie. Se rade putin cascaval si se decoreaza cu frunzulite de busuioc.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

neaparat lasati tarta sa se raceasca, rosiile si-au lasat din suc si tarta este mai suculenta

2

nu este necesar sa folositi carne

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu rosii" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv floricele cu cașcaval