Am făcut o tartă cu ce am avut prin frigider :)) Adică am încropit o tartă pentru a-i pune ceva la pachet soţului meu, mai ales că a inceput să aprecieze tartele sărate (cică din alea dulci încă nu vrea ...că mănâncă destule prăji şi chec şi...)....anyway......
Aşadar vă arăt şi vouă reţeta mea de tartă cu pui şi smântână
Aluatul de tartă l-am întins în tavă, l-am înţepat cu furculiţa, am pus o mână zdravăna de fasole boabe (ca să nu se ridice şi să se umfle şi să se tragă de pe margini) şi l-am lăsat la copt cam vreo 15-20 minunte.. Data viitoare voi folosi pietricelele mele de râu (că le pot refolosi la nesfârşit)
Pieptul de pui l-am fiert şi l-am tocat mărunt. Am tocat şi ardeiul, mărarul, ceapa verde şi le-am amestecat cu oul şi 200 gr smântână adăugând puţin delikat. Le-am turnat peste pieptuld e pui şi am amestecat bine, cam aşa pentru omogenizare ca la compoziţia de pârjoale :)).
În aluatul de tartă copt am pus amestecul de carne legume şi smântână peste care am ras telemeaua (pe răzătoarea mare). Deasupra am turnat un amestec din 100 gr de smântână şi 2 ouă crude, bătute bine ;)
Am dat totul la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit.