Tarta cu piersici

de Irina in Prajituri, 14 Aug 2014 | 4469 vizualizari

 

Un desert rapid, de vara, pe care il puteti face cu orice fruct aveti la indemana sau va place. Eu am folosit piersici (nectarine) la rugamintea baiatului meu.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de apa
  • 3 linguri de faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura cacao
  • 2 piersici (nectarine)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici:

Intai am separat albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, pana au devenit spumoase si zaharul s-a topit. Am adaugat uleiul si apa, mixand in continuare.

Albusurile batute spuma le-am incorporat usor in crema de galbenusuri, apoi praful de sare,  faina, continuand la fel, petru ca aluatul sa ramana pufos, mai ales ca nu am pus deloc praf de copt.

Am uns o forma de guguluf cu ulei si am turnat aproape toata compozitia. 

In compozitia ramasa in vasul mixerului am adaugat o lingura de cacao si am amestecat.

Am adaugat si compozitia cu cacao peste cealalta, in rotocoale, ca asa mi-a venit. :) 

Piersicile taiate felii le-am aranjat frumos, din loc in loc peste compozitia de tarta. 

Am pus tarta la cuptor, pe care l-am incins inainte, la 180 grade, cam 15 minute.

Dupa ce s-a racit tarta, am scos-o din forma, am asezat-o pe un platou si am pudrat-o. 

A iesit un desert bun, nu foarte dulce, racoros, potrivit cred pentru o zi de vara ca cele de acum. 

 

TIPS-URI

1

daca doriti sa iasa tarta mai pufoasa, adaugati praf de copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici si crema de branza