Tarta cu pere si nuci

de ala_oancea in Dulciuri, 10 Dec 2009 | 4214 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 gr faina
  • 30 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • sare
  • Umplutura:
  • 2 borcane compot de pere
  • 50 gr nuci maruntite
  • 2 oua
  • 30 gr faina
  • 70 gr zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 150 ml lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere si nuci:

Se framanta aluatul si se pune la frigider pentru o jumatate de ora. Intre timp se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o crema, se adauga faina si se amesteca bine. Se adauga apoi laptele, putin cate putin.
Se intinde aluatul in forma de tarta unsa si tapetata cu faina. Se aseaza perele scurse de zeama si taiate cubulete se si presara cu nuca. Deasupra se toarna compozitia cu lapte. Se coace aproximativ 40 de minute la 180C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Michelle 1

10.12.2009, 13:02

superb

rivka 1

10.12.2009, 21:11

arata foarte bine si sunt convinsa ca e foaaaaaaaaaaaarte buna, pacat ca eu nu pot manca nuci(mi se face rau de la ele )

ala_oancea 1

11.12.2009, 09:07

Multumesc ! Da ... o tarta soare pentru zilele astea cenusii de iarna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri (2)