Tarta cu pere si ciocolata

de adnas54 in Dulciuri, 9 Mar 2010 | 4097 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina,
  • 125 g margarina
  • 80 g zahar,
  • 1 ou intreg + 2 galbenusuri,
  • un praf sare,
  • 2 pere tari
  • 150 gr zahar + 150 apa
  • 3 ciusoare,
  • 1 lingurita scortisoara
  • 200 gr ciocolata
  • 150 frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere si ciocolata:

Blatul:

Se pune faina intr-un vas, se adauga sarea, zaharul, untul putin muiat si la sfarsit oul si galbenusul. Se framanta putin, atat cat sa fie toate bine amestecate. Se da forma unei sfere si se lasa 1 -2 ore la rece. Se scoate aluatul de la frigider, se intinde sub forma de cerc si se pune in forma de tarta, care a fost unsa cu unt si se tapetata cu putina faina. Se inteapa cu furculita astfel incat aburul format sa poata iesi, iar fundul de la tarta sa nu se deformeze. Tava se da la cuptor pentru 35 de minute, dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca.

Cele doua pere se decojesc si se taie in 4. Se pun intr-un sirop fierbinte din 150 g de zahar si 100 ml de apa, impreuna cu cuisoarele si scortisoara. Se fierbe aproximativ 20 de min. la foc potrivit, urmarind sa nu se inmoaie prea tare. Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca si sa se scurga. Apoi si sferturile se mai taie in jumatati tot pe lung.

Pregatim ciocolata. Punem intr-un vas pe bain-marie ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu frisca. Cand s-a topit ciocolata se ia de pe foc si se da la rece. Cand s-a racit se bate putin cu mixerul.
Pe tarta racita se pune un strat de ciocolata, dupa care se aseaza feliile de pere. Se toarna si restul de ciocolata.

Tarta este buna a doua zi, cand aluatul devine fraged. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec rapid