Tarta cu pere, foietaj si crema de vanilie

de gaby_duceag in Prajituri, 19 Oct 2011 | 8564 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o foaie aluat foietaj
  • un ou batut pentru uns
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 150-200 ml frisca
  • 200 ml lapte
  • 3-4 linguri zahar
  • vanilie
  • 2 linguri  amidon
  • pere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere, foietaj si crema de vanilie:

Pentru inceput decongelam foaia de aluat.Eu prefer s-o dezghet la temperatura frigiderului, nu a camerei, si o scot cand am nevoie de ea. Pe blatul infainat o intindem usor cu sucitorul apoi taiem cam 3 cm din laterale. Lateralele taiate le ajustam dupa dimensiunea foii ramase pentru ca vor fi puse deasupra ca un fel de "bordura" A se vedea imaginile

Preincalzim cuptorul.

Batem bine un ou cu furculita, si cu o pensula ungem foaia de aluat si suprapunem marginile taiate. Ungem totul cu ou batut , punem foaia pe hartie de copt intr-o tava mai mare, intepam din loc in loc cu furculita si bagam la cuptor, la foc mediu spre mic si coacem pana se rumeneste frumos

Crema:

Amestecam amidonul cu zaharul si turnam putin cate putin laptele amestecand usor. Punem totul la foc mic amestecand in continuare iar cand incepe sa se ingroase adaugam galbenusurile si vanilia si amestecam pana ce crema se desprinde de peretii vasului. Mixam bine bine frisca. Cand crema cu ou e rece complet o amestecam usor cu frisca si vanilia.

Pe foaia de foietaj coapta si racita, intindem uniform crema. Eu am pus felii de para dar voi puteti pune ce fructe doriti, fie in starea lor naturala fie caramelizate usor intr-un sirop de unt cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere, foietaj si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu jeleu de prune si blat de biscuiti