Aceasta tarta are o umplutura atat de deosebita care o aseaza in topul celor mai delicioase tarte cu fructe.
Aluatul de tarta:
Puneti faina si untul intr-un vas, apa si zaharul apoi esenta de vanilie, amestecati si faceti un aluat bun pe care il intindeti in tava de tarta. Puneti aluatul pentr 15 min la cuptor si-l scoateti si il lasati deoparte.
Crema o putem face cu ceva timp inainte:
Se mixeaza zaharul, faina de migdale, si untul la mixer,apoi ouale pe rand cate unul, faina si vanilia. Se aseaza peste aluat in tava.
Se curata nectarinele( piersicile) se adauga zaharul si sucul de lamaie. Facem asta de la inceput sa aiba timp sa stea cel putin 10 minute in sos. Asezati-le deasupra cremei si dati la cuptor pentru 30 de min.
Intre timp faceti glazura:
Puneti gemul si apa intr-un vas pe foc si dati un clocot. Lasati la racit.
Scoateti tarta dupa cele 30 de minute si cu o pensula ungeti fructele cu glazura.