O tarta facuta la repezeala. Voiam ceva bun cu fructe. M-am invartit prin bucatarie sa vad ce am :))): cu mere am mai facut, cu banane n-am vrut asa c-am ales nectarinele.
Blatul.
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu sarea. Adaugam zaharul (o ceasca) .Mixam pana face tepi.
Adaugam apoi galbenusurile amestecand usor apoi incorporam faina, praful de copt, sarea si pesmetul. La urma amestecam si uleiul.
Turnam totul intr-o tava pentru tarte unsa cu ulei si tapetata cu pesmet si o introducem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru aproximativ 30 min .
Intr-un vas topim la foc mic untul peste care punem zahar (5 linguri) iar peste 2-3 minute nectarinele taiate cubulete si zaharul vanilat.
Fierbem totul timp de 10 minute la foc mic. Lasam sa se racoreasca timp in care preparam budinca dupa indicatiile de pe plic:
Punem la fiert laptele iar cand ajunge la punctul de fierbere adaugam praful de budinca amestecat in prealabil cu trei linguri zahar si 4 linguri de lapte rece.
Amestecam incontinuu, la foc mic, timp de un minut.
Peste blat turnam nectarinele cu tot cu sirop (e buuun), apoi budinca si o bagam din nou la cuptor, pe treapta de sus, pentru aproximativ 15 minute.(va prinde o pojghita).
O lasam sa se raceasca, o scoatem usor din forma si-o ornam cu frisca.