fiindca e prima zi de vara si fructele mele preferate capsunile si cirelese sunt parguite, fiindca e Ziua Copilului si asta inseamna multa culoare si veselie...
Se bat albusurile spuma ca de bezele.Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga usor in spuma de albus.Se amesteca praful de copt cu faina si se incorporeaza in ploaie amestecand continuu dar usor.Se picura si uleiul si se amesteca bine.Daca aveti unt topit si racit e mai bine chiar.
Se separa intr-un castron cam jumatate din compozitie si se ameteca cu 2 linguri de cacao.
Se pregateste din timp cuptorul.
Se unge o tava rotunda cu inel detasabil si se tapeteaza cu faina.Se toarna intai compozitia simpla apoi cu o lingura asezati din loc in loc pe margine mogaldete din compozitia cu cacao.Mai puneti una si in centru.
Dati la cuptor si nu umBlati 15 minute apoi testati cu scobitoarea daca e facut blatul.
Cand e gata (nu ramane coca pe scobitoare) se stinge focul si se lasa pe gratarul cuptorului cu usa intredeschisa.
Intre timp pregatim crema incalzind laptele si adaugand apoi amestecul de galbenusuri cu zahar si branza .Apoi amestecam si adaugam si sucul de capsuni amestecat cu praful de gelatina.Apoi aduagam si bucatelele de capsuni si faina sau amidonul. Oprim focul cand s-a ingrosat si lasam un pic sa se raceasca, api turnam peste prajitura.
Ornam intai cu nuca de cocos si cu cirese.Apoi asezam felii de capsuni drept petale de floare in jurul cireselor de la care am scos samburii.La sfarsit presaram si ornamentul de ciocolata.
E o prajitura racoroasa cu fructe asa cum ii sta bine unei prajituri in prima zi de vara!