Pentru aluatul de tarta procedam astfel: cernem faina, apoi adaugam untul bucatele , sarea si zaharul si amestecam cu varful degetelor pana obtinem un aluat nisipos. Apoi batem oul si adaugam peste aluat impreuna cu lingurita de apa si framantam bine bine. Il punem intr-o folie alimentara si il lasam pentru 30 de minute la frigider. Dupa cele 30 de minute ungem forma de tarta cu putin unt si intindem compozitia bine bine, intepand-o pe alocuri pentru a nu se umfla. O lasam la cuptor pana se face aurie ( cam 20 de minute a durat la mine procesul de coacere.)
Pentru crema de vanilie procedam astfel: punem laptele impreuna cu zaharul, esenta, zaharul vanilat pe foc. Separat amestecam cele 4 galbenusuri cu faina.Dup ca incepe laptele sa faca bulbuci adaugam din el cam 10 linguri peste amestecul de faina si galbenusuri si amestecam usor pana se dizolva si nu mai avem cocoloase. Apoi adaugam peste laptele din craticioara crema obtinuta, amestecand continuu cu telul pentru a nu se forma cocoloase pana se ingroasa si da un clocot. Craticioara o punem in apa si amestecam 2-3 minute pentru a nu se forma crusta.
Dupa ce este gata aluatul il punem pe un platou si adugam crema peste impreuna cu fructele dorite si asezam dupa bunul plac.