Tarta cu mandarine

de Valclaudia in Prajituri, 24 Noi 2013 | 6720 vizualizari

 

Din cantitatile enumerate mai jos mi-a iesit destul de multa compozitie. Mi-a fost teama ca se va revarsa in cuptor peste tava, asa ca am copt si 8 briose pe care le-am combinat cu peltea de gutui si topping de capsuni. Delicioase!!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri de zahar
  • 1/2 plic praf de copt stins in zeama de la 1 mandarina
  • 1 morcov ras
  • 5 linguri apa minerala
  • 5 linguri de ulei
  • 10 linguri faina proaspat cernuta
  • 1 plic budinca de vanilie + 3 linguri de zahar
  • 450 ml lapte
  • 2 plicuri gelatina transparenta pentru tarte
  • 3 linguri zahar
  • bombonele / stelute colorate
  • (in plus, peltea de gutui si topping de capsuni pentru decorat briosele)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mandarine:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile cu un praf de sare si 2 linguri de zahar.

Galbenusurile se mixeaza cu 3 linguri de zahar,morcovul dat pe razatoarea fina, praful de copt stins in zeama de la 1 mandarina, uleiul, apa minerala.

Peste compozitia rezultata adaugam pe rand cate 1  lingura spuma de albusuri, apoi una de faina pana la epuizarea acestora.

Ungem forma de tarta cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia.

Mie mi s-a parut cam multa, asa ca am umplut si 4 forme de briose.

Dam tavile la copt pentru 30-35 min la temperatura moderata (180 grade).

Scoatem blatul din cuptor, il intoarcem fierbinte pe un platou pe care am presarat 1 lingura de zahar (sa nu se lipeasca blatul fierbinte de platou) si lasam sase raceasca.

Punem 400 ml lapte la foc mic, adaugam 3 linguri de zahar.

Diluam praful de budinca cu 50 ml lapte rece, cand laptele pe care l-am pusla foc da in clocot adaugam budinca diluata si amestecam continuu pana obtinem consistenta dorita.

O turnam fierbinte peste blat.

Decojim mandarinele,le folosim la decoratul tartei dupa inspiratie. Presaram bombonele colorate.

Punem 300 ml apa intr-un ibric, adaugam 3 linguri de zahar.

Dizolvam gelatina in 50 ml apa rece. Cand apa cu zahar din ibric da in clocot adaugam gelatina dizolvata si amestecam pana obtinem consistenta dorita.

Turnam fierbinte peste tarta cu fructe, lasam sa se raceasca cateva ore si servim.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mandarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

25.11.2013, 19:40

Minunata!

simona72 1

26.11.2013, 08:05

Ce bunatate de tarta!!!

mihaelar63 1

27.11.2013, 17:51

Ce culoare energizanta are !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si branza