Din cantitatile enumerate mai jos mi-a iesit destul de multa compozitie. Mi-a fost teama ca se va revarsa in cuptor peste tava, asa ca am copt si 8 briose pe care le-am combinat cu peltea de gutui si topping de capsuni. Delicioase!!
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile cu un praf de sare si 2 linguri de zahar.
Galbenusurile se mixeaza cu 3 linguri de zahar,morcovul dat pe razatoarea fina, praful de copt stins in zeama de la 1 mandarina, uleiul, apa minerala.
Peste compozitia rezultata adaugam pe rand cate 1 lingura spuma de albusuri, apoi una de faina pana la epuizarea acestora.
Ungem forma de tarta cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia.
Mie mi s-a parut cam multa, asa ca am umplut si 4 forme de briose.
Dam tavile la copt pentru 30-35 min la temperatura moderata (180 grade).
Scoatem blatul din cuptor, il intoarcem fierbinte pe un platou pe care am presarat 1 lingura de zahar (sa nu se lipeasca blatul fierbinte de platou) si lasam sase raceasca.
Punem 400 ml lapte la foc mic, adaugam 3 linguri de zahar.
Diluam praful de budinca cu 50 ml lapte rece, cand laptele pe care l-am pusla foc da in clocot adaugam budinca diluata si amestecam continuu pana obtinem consistenta dorita.
O turnam fierbinte peste blat.
Decojim mandarinele,le folosim la decoratul tartei dupa inspiratie. Presaram bombonele colorate.
Punem 300 ml apa intr-un ibric, adaugam 3 linguri de zahar.
Dizolvam gelatina in 50 ml apa rece. Cand apa cu zahar din ibric da in clocot adaugam gelatina dizolvata si amestecam pana obtinem consistenta dorita.
Turnam fierbinte peste tarta cu fructe, lasam sa se raceasca cateva ore si servim.
Pofta buna!