Tarta cu loboda

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2016 | 3969 vizualizari

 

A iesit extraordinar blatul, dar umplutura, sincer, nu prea m-a incantat pentru ca nu imi place loboda, dar voi poate incercati cu spanac daca sunteti la fel de mofturosi ca si mine la mancare :P

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 25 g drojdie proaspata;
  • o lingurita zahar;
  • 275 ml lapte cald;
  • 150 ml ulei;
  • 500 g faina;
  • o lingurita de sare.
  • Umplutura:
  • 300 g loboda verde;
  • 1 l apa;
  • sare;
  • 280 g branza pufoasa cu smantana;
  • doua oua;
  • doua legaturi de ceapa verde;
  • doua legaturi de marar.
  • In plus:
  • un galbenus + o lingura de lapte pentru uns tarta;
  • seminte de susan.
  • Este necesara o forma de tarta cu diametrul de 28 cm.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu loboda:

Intr-un castron, drojdia se freaca impreuna cu zaharul pana cand se dizolva. Se adauga laptele cald si o mana de faina. Se amesteca si se lasa sa creasca, acoperind castronul cu o folie. Dupa ce maiaua a crescut, peste aceasta se adauga restul de lapte cald, restul de faina (treptat) si sarea. Se amesteca si se framanta cu ulei. Se ia coca si se arunca de cateva ori in castron, apoi se face o bila din ea si se lasa sa creasca, la loc cald, acoperita cu o folie si un prosop.

Intre timp, se prepara umplutura.

Se pune 1 l apa la fiert impreuna cu o lingurita de sare. 

Loboda se spala si se toaca.

Dupa ce apa da in clocote, se pune loboda in ea si se lasa circa jumatate de minut, dupa care se scoate din apa si se lasa sa se scurga.

Intr-un castron se pun branza, ceapa verde (spalata si tocata), mararul (spalat si tocat), ouale, o lingurita de sare si loboda si se amesteca.

Cand coca a crescut, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. 

Se intinde o treime din coca pe masa unsa cu ulei, apoi se pune intr-o forma de tarta unsa cu ulei, lasand sa atarne pe margini. Se inteapa din loc in loc cu furculita, dupa care se adauga umplutura peste ea. Se intinde si restul de coca pe masa, apoi se ruleaza pe sucitor si se deruleaza peste umplutura. Se inlatura excesul de coca de pe margini si din el se fac floricele, care se pun pe deasupra tartei. 

Se unge tarta cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte, apoi se presara seminte de susan pe deasupra.

Se introduce tava la cuptor pana cand tarta se rumeneste frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu loboda" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu loboda