Tartele sarate sunt preferatele noastre. Cu aluat fraged si umplutura gustoasa, mai ales ca pieptul de pui nu este preferatul nostru. Asa ne place cel mai mult
Ingrediente blat:
Umplutura:
Punem mai intai pieptul de pui la fiert pentru 20-25 de minute. Morcovul il taiem cubulete si ii punem 15 minute la fiert.
Intre timp pregatim aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam untura sau untul si oul. Adaugam un praf de sare si 7 linguri de apa. Depinde si de marimea oului, daca este nevoie mai adaugati o lingura de apa. Aluatul nu trebuie sa fie lipicios.
Ungem forma de tarta cu ulei si presaram faina.
Intindem aluatul intr-o foaie rotunda, o punem in tava, taiem marginile sa fie uniforma si o intepam cu furculita din loc in loc.
Tocam pieptul de pui fiert in cubulete, iar ceapa si ardeiul le taiem julienne.Punem legumele si pieptul de pui in forma de tarta.
Batem ouale cu iaurtul, adaugam sare dupa gust si turnam usor si uniform deasupra tartei.
Coacem tarta in cuptorul incins la 180 de grade timp de20-30 de minute, sau pana cand se rumeneste frumos deasupra. Pofta buna!