Nu am să spun decât că-i grozav de bună,iar bezeaua nu mi-a reuşit niciodata aşa bine ca şi acum.
Pentru aluatul de tarta:
Pentru crema:
Pentru bezea:
Pentru foaia de tarta ,am amestecat ingredientele uscate,am pus untul rece taiat cubulete si l-am amestecat repede cu vârfurile degetelor pâna când compozitia a devenit „nisipoasa”.Am adaugat oul si cele doua linguri de apa rece.
Am framântat doar pâna s-au omogenizat ingredientele.Am format o bila de aluat,am acoperit cu folie si am pus la frigider pâna a doua zi.
Am pregatit apoi crema.
Am razuit cele doua lamâi,apoi am stors zeama,150 ml .
Am amestecat galbenusurile cu zaharul ,zeama de lamâie si amidonul diluat cu putina apa.
Am pus totul pe baie de aburi si am amestecat pâna când compozitia s-a îngrosat.
Spre final am pus si lichiorul , siropul de lamâie si coaja de lamâie.
Când s-a racit am adaugat untul în crema.
Am întins foaia de tarta si am pus-o în tava tapetata cu unt si faina,îmbracând si peretii tavii.
Am întepat cu o furculita si am pus în cuptor sa se coaca pentru 10 minute.
Am scos tava,am pus visinele confiate,am razuit ciocolata alba,am pus crema si iar visine si ciocolata.
Pentru bezea,am batut albusurile într-un vas curat cu un praf de sare.
Când spuma a facut „ţepi” am adaugat pe rand zaharul.
La final Limoncello si amidonul,amestecând cu o paleta.
Am pus bezeaua deasupra cremei si am mai dat la cuptor(pe treapta de sus a cuptorului) pentru 20 de minute sau cât este necesar ca bezeaua sa se usuce si sa devina crocanta.
Am lasat tava sa se raceasca în cuptor.Am portionat când s-a racit complet.
Pofta dulce !!!!