Tarta cu lamaie si bezea

de Criss in Torturi, 8 Mai 2012 | 15115 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta pe foarte multe bloguri, dar Alice (albinutza) si Ancuta au fost cele care m-au determinat sa incerc aceasta reteta. Desigur, fiecare modifica pe ici pe colo si personalizeaza intr-un fel reteta. Dar reteta de baza e din cartea regala de bucate a Altetei Sale Regale, Principesa Margareta a Romaniei. http://www.protvmagazin.ro/lifestyle/reteta-de-vedeta/a8168924-principesa-margareta-prepara-tarta-de-lamaie
Am facut multe poze penbtru ca recunosc, imi place cum mi-a iesit aceasta tarta, desi baietilor nu le-a placut. Am fost usor dezamagita mai ales ca sotul meu e mare mancator de prajituri, insa din aceasta tarta abia a gustat si a spus sa nu mai fac niciodata ca nu-i place. :( Mie mi-a parut un pic prea dulce, desi am pus suficienta cantitate de suc de lamaie. Dar crezandu-ma mai desteapta, am facut bezeaua din 6 albusuri desi 4 ar fi fost suficiente. Una peste alta, mi se pare o reteta fina, eleganta si nici nu putea fi altfel daca e din cartea de bucate a Principesei Margareta, Altetea sa insasi fiind un exemplu de eleganta, finete, frumusete.
Sa trecem deci la reteta.

 

INGREDIENTE

Crusta:
  • 350 g biscuiti
  • 100 g zahar
  • 200 g unt topit
  • 1 lingura cacao
Crema:
  • 400 ml lapte condensat (am pus o cutie si un sfert, desi era suficienta o cutie)
  • 4 galbenusuri de ou
  • 250 ml zeama de lamaie (nu am gasit lime, motiv pentru care am pus doar lamaie)
Bezea:
  • 6 albusuri (ar fi fost suficiente si numai 4)
  • 260 g zahar tos
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie si bezea:


Biscuitii se zdrobesc, se amesteca cu zahar pudra, unt topit. Se pune amestecul intr-o forma de tort detasabila, se taseaza bine de tot cu lingura si se pune in frigider.

Intr-un bol se bat galbenusurile, se adauga laptele condensat si zeama de lamaie. Rezulta o crema destul de densa desi am crezut ca va fi fluida.

Se bat albusurile spuma. Se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul si rezulta o spuma lucioasa si tare.

Se toarna crema peste blatul de biscuiti, peste crema se pune bezeaua. Eu am pus bezeaua in posh si am spritat-o peste crema. Se coace tarta in cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de 35 minute, dupa care se stinge focul si se lasa tarta sa se raceasca  in cuptor. Apoi se pune in frigider minim 2 ore dupa care se serveste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu lamaie si bezea