Tartă cu lămâie și bezea

de LadyCrs in Dulciuri, 13 Mai 2012 | 5286 vizualizari

 

Am văzut la Master Chef Us această tartă și mi-a rămas pe retină de atunci :))
Acum am câteva întrebări: rețeta pe care am folosit-o e foarte bună, gustoasă, cremoasă și fff dulce ...însă întrebarea mea e următoarea: crema e obligatoriu să rămână galbenă? pentru că eu de când am amestecat toate ingredientele ( nici nu apucasem să o pun pe foc ca să zic că am stricat-o acolo ) era mai mult portocalie , ca un caramel așa ( să fie de la ouăle de țară sau pur si simplu așa o fi rețeta asta? )

 

INGREDIENTE

Blatul:
  • 330 d făină
  • 100 g zahăr pudră
  • coaja de la jumătate de lămâie
  • 170 g unt rece
  • 2 linguri de lapte
  • 1 gălbenuș
  • un praf de sare
Crema:
  • 100 ml zeamă de lămâie
  • coaja rasă de la două lămâi
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă + două gălbenușuri
  • 80 g unt
Bezeaua:
  • 80 g apă
  • 3 albușuri
  • 200 g zahăr
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu lămâie și bezea:

Într-un bol se pune făina, zahărul pudră, sarea și untul tăiat bucățele. Amestecăm pînă fărâmițăm bucățelele de unt. Apoi adăugăm gălbenușul și laptele și frământăm  . Va avea un aspect de biscuite fărâmițat. Facem un guguluf din aluat și îl punem în folie alimentară și îl dăm 30 de minute la rece.

Pentru cremă am procedat astfel: Am pus toate ingredientele într-o crăticioară , păstrând jumătate din cantitatea de unt deoparte și am pus pe foc mic amestecând încontinuu cu telul, oprind focul atunci când amestecul a atins punctul de fierbere. După ce am luat-o de pe foc am adăugat și restul de unt.

Pentru bezea am procedat asftel: într-o crăticioară am turnat zahărul și apa și le-am fiert la 120 grade C. Când zahărul a atins  temperatura de 110 grade C m-am apucat să bat albușurle cu mixerul. Este important să calculăm bine timii pentru zahărul și albușurile trebuie să fie gata în același timp. Turnați puțin câte puțin  zahărul peste albușuri, amestecând la mare viteză. Când terminați de turnat  tot zahărul, reduceți viteza și bateți până ce se răcește compoziția.

Am uns o formă de tartă cu unt  și am întins aluatul aluatul obținut pe toată suprafața cu ajutorul degetelor. Înțepăm cu furculița și punem la cuptor pentru 10 minute, după care o scoatem și adăugăm crema și o punem iar pentru încă 10-15 minute. Apoi am scos tarta și am adăugat bezeaua și am mai dat la cuptor pentru încă 4 minute, până ce s-a rumenit frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu lămâie și bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

diaconta 1

13.05.2012, 20:20

Lady,bun rau ce-ai facut tu

Sim0na 1

15.05.2012, 08:29

Foarte fain arata!!!

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 23:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Budincă dulce de pâine