Tarta cu fructe

de nilgun in Prajituri, 29 Mar 2013 | 8252 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • jumatate lamaie
  • 200 gr zahar
  • zahar vanilat
  • pt crema
  • - 125 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 50 gr faina vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe:

Untul l-am inmuiat un pic la microunde. Se pune faina intr-un castronel, se pune zaharul si ouale plus galbenusurile. Se adauga coaja de lamaie, zaharul vanilat plus untul si se framanta bine. Se inveleste in folie alimentara si se sa la rece jumatate de ora. 

Pentru crema se pune laptele la fiert cu vanilie.  Galbenusurile se amesteca cu zahar pana devin lucioase. Se incorporeaza faina. Se adauga putin cate putin lapte si se amesteca cu telul. Se pune la foc mic pana se ingroasa crema, apoi se lasa la racit.

Dupa ce trece acea jumatate de ora, se intinde aluatul cu un facalet si si asaza in forma de tarta. Se da la cuptor pana se rumeneste usor.

Se lasa la racit. Se umple cu crema de vanilie si se orneaza cu fructe dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta rustica cu mere