Este o reteta preluata de la bucataras Ela. Mi-a placut mult cum arata, modul cum se prepara si stiind ca alor mei le plac preparatele cu dovlecei, am zis sa o incerc. Am mai adaugat eu cateva ingrediente si a iesit o bunatate de sezon. Sa o incercati pentru ca este plina piata de dovlecei.
Spalam dovleceii, ii stergem cu un servetel de bucatarie.
Cu un cutit bine ascutit, taiem dovleceii felii cat mai subtirele.
Intr-o bol mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma.
Adaugam galbenusurile unul cate unul, untul topit si rece dar si laptele.
Faina o amestecam cu praful de copt, le incorporam in compozitia de mai sus.
Parmezanul si mozzarella le trecem prin razatoarea mica, le adaugam peste aluat. Presaram putina sare si piper.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 24 cm.
Punem putin aluat, asezam felii de dovlecei, iar aluat iar felii de dovlecei.
Pe la mijlocul straturilor punem si fasiile de bacon, apoi continuam cu aluatul si dovleceii. Ultimul strat trebuie sa fie aluat.
Deasupra asezam rosiile cherry.
Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cam 40 de minute, pana se rumeneste deasupra si este bine patrunsa.
Dupa acest timp, scoatem tarta, o lasam sa se racoreasca putin, apoi poate fi servita.
Pofta buna!