Tarta cu dovlecei si bacon

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 21 Sep 2016 | 5687 vizualizari

 

Este o reteta preluata de la bucataras Ela. Mi-a placut mult cum arata, modul cum se prepara si stiind ca alor mei le plac preparatele cu dovlecei, am zis sa o incerc. Am mai adaugat eu cateva ingrediente si a iesit o bunatate de sezon. Sa o incercati pentru ca este plina piata de dovlecei.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 50 gr unt topit
  • 60 gr mozzarella
  • 100 gr parmezan
  • 150 ml lapte
  • 150 gr faina
  • 450 gr dovlecei mai micuti si subtirei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 gr bacon fasii
  • cateva rosii cherry
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si bacon:

Spalam dovleceii, ii stergem cu un servetel de bucatarie.
Cu un cutit bine ascutit, taiem dovleceii felii cat mai subtirele.
Intr-o bol mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma.
Adaugam galbenusurile unul cate unul, untul topit si rece dar si laptele.
Faina o amestecam cu praful de copt, le incorporam in compozitia de mai sus.
Parmezanul si mozzarella le trecem prin razatoarea mica, le adaugam peste aluat. Presaram putina sare si piper.

Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 24 cm.
Punem putin aluat, asezam felii de dovlecei, iar aluat iar felii de dovlecei.
Pe la mijlocul straturilor punem si fasiile de bacon, apoi continuam cu aluatul si dovleceii. Ultimul strat trebuie sa fie aluat.
Deasupra asezam rosiile cherry.

Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cam 40 de minute, pana se rumeneste deasupra si este bine patrunsa.

Dupa acest timp, scoatem tarta, o lasam sa se racoreasca putin, apoi poate fi servita.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

dantes 1

22.09.2016, 14:59

Buna!

Rocsi 1

22.09.2016, 19:33

Cleme, Cleme, iti fac un vaccin inainte sa fii sigura ca nu patesti nimic )))

Rocsi 1

22.09.2016, 19:34

Mutumesc tuturor pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi si dovlecei