Tarta cu dovleac

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 2 Iul 2014 | 4819 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 250 g faina alba
  • 1/2 lgt sare
  • 100g unt
  • 1 ou
  • 2 lg apa rece

Pt. umplutura:

  • 300g piept pui
  • 2-3 lg ulei
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 catei usturoi
  • 3 fasiute de gogosar murat
  • un dovlecel de 300 g
  • sare, piper
  • 250 g smantana
  • 1 ou
  • 300g branza de oaie
  • sare, piper, nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovleac:

Aluatul: se pune intr-un bol faina, sarea si untul rece taiat bucatele. Se adauga oul si apa si se framanta aluatul. Se impacheteaza in folie alimentara si se da la rece.

Umplutura: Se spala pieptul de pui si se taie fasiute. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga carnea, se sareaza si pipereaza dupa gust si se lasa pana prinde putina culoare. Se scoate carnea din tigaie, se da deoparte, iar in uleiul ramasa se caleste putin ceapa taiata rondele, usturoiul tocat si gogosarul taiat julien. Se adauga din nou carnea, se mai lasa putin pe foc si se da deoparte.

Se ia aluatul, se intinde cu sucitorul atat cat sa acopere tava si peretii acesteia. Se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la cuptor pentru 10 minute.

Dovlecelul curatat de coaja se taie rondele subtiri. Smantana, oul si branza se amesteca impreuna si se adauga condimentele dupa gust. Se scoate tava din cuptor, se aranjeaza frumos rondelele de dovleac, deasupra se pune carnea cu ceapa si se toarna umplutura de smantana si se niveleaza. Se presara deasupra putina branza si se da la cuptor pentru 35-40 minute. Se serveste atat calda cat si rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarte cu peste