Tarta cu dovleac

de Dana_Retetegg in Prajituri, 19 Noi 2012 | 5949 vizualizari

 

Tarta aceasta este absolut minunata: aluat fraged, dovleac dulce copt si o aroma delicata de scortisoara. Miroase a sarbatoare!!

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina pt prajituri,
  • 200 g zahar,
  • 450 g faina,
  • 2 oua,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 1 praf de sare,
  • 1 lingurita scortisoara macinata,
  • 1.300 g dovleac copt,
  • zahar pudra,
  • esenta de vanilie.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovleac:

Intr-un bol am pus margarina si am amestecat-o bine cu 100 g zahar. Am pus apoi ouale, esenta de vanilie, praful de copt si cel de sare, apoi faina treptat pana am obtinut un aluat omogen dar nu foarte tare.  

Am pus aluatul in folie alimentara si l-am lasat in frigider 20-30 de minute.  

Am copt dovleacul, apoi l-am desprins cu o lingura de coaja si l-am pus intr-un bol. Am adaugat 100 g zahar si o lingurita scortisoara. L-am pasat putin cu blenderul.    

Am intins aluatul si l-am asezat in forme. Nu e nevoie sa le mai ungeti, pentru ca aluatul are margarina si nu se lipeste.  

Mi-a ramas o bucata de aluat mai mica pe care am intins-o si am taiat-o fasii cu un cutit.  

Peste aluatul din forme am pus umplutura de dovleac, iar deasupra am folosit fasiile de aluat sa 'decorez' putin tartele :)

Le-am pus in cuptorul preincalzit la foc mic 35-40 de minute.  

Dupa ce le-am scos din cuptor le-am lasat sa se raceasca 10 minute, apoi le-am pudrat cu zahar.  

Este o tarta super buna, foarte frageda, economica si usor de preparat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu dovleac