Pe weekend am primit o plasa de cirese si dupa ce am mancat pana ne-am saturat, am zis sa fac si ceva dulce :).
Incepem cu prepararea umpluturii:
Curatam ciresele de codite si samburi, repede pana nu le fura "inamicul" :))
Amestecam cele 2 linguri de zahr si praful de budinca cu cateva linguri de sirop de cirese. Restul siropului il punem pe foc impreuna cu ciresele. Le fierbem 5-10 minute. Adaudam apoi budinca dizolvata si amestecam pana se ingroasa apoi dam deoparte si ne ocupam de aluat.
Mixam bine untul moale cu zaharul pana se omogenizeaza. Adaugam apoi galbenusurile si mixam.
Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Va rezulta un aluat lipicios.
In tava tapetata cu hartie de copt sau unsa bine cu unt punem 2/3 din aluat si il intindem pe toata suprafata tavii si il ridicam putin pe marginea tavii.
Turnam budinca de cirese si nivelam. Deasupra punem bucatele aluatul ramas.
Dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste usor deasupra. Lasam sa se raceasca in tava apoi punem tarta pe un platou si pudram cu zahar.