Tarta cu carne si legume

de daniastefania in Porc, 14 Feb 2015 | 3739 vizualizari

 

Daca va plac tartele, cum imi plac si mie, sper sa va fac pofta cu aceasta reteta si sa o incercati si voi. E absolut delicioasa si arata si foarte bine. Sper sa fiti de aceeasi parere!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 200 ml lapte caldut
  • 350 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura untura de porc
  • 1 lingurita sare

Pentru umplutura:

  • 5 cartofi mari
  • 200 gr carne de porc, fiarta si maruntita
  • 4-5 castraveti murati
  • 2 gogosari murati
  • Sare
  • Piper
  • 1 galbenus de ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne si legume:

Pentru inceput, pregatim aluatul pentru tarta. Dizolvam drojdia in laptele caldut. Adaugam faina, untura si sarea si framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit, la un loc caldut, pana isi dubleaza volumul. Intre timp pregatim umplutura. Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii prajim in ulei. Castravetii si gogosarii ii taiem cubulete. Amestecam intr-un bol cartofii cu carnea fiarta si taiata marunt, cu castravetii si gogosarii. Asezonam. Dupa ce a dospit aluatul il impartim in doua. O bucata 2/3 din aluat si cealalta 1/3 din aluat. Intindem bucata mai mare in forma de disc si o asezam intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm

 Avem grija ca aluatul sa ajunga peste marginea formei. Punem umplutura.Deasupra punem cealalta bucata de aluat intinsa tot ca un disc. Unim marginile celor doua bucati de aluat, rasucind spre interior . Ungem suprafata aluatului cu galbenusul de ou. Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade C pana se rumeneste frumos.

Pofta mareee!

TIPS-URI

1

Eu am folosit carnea de la costite de porc, dar puteti folosi pulpa de porc sau ce carne aveti la indemana

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]