Tarta cu capsuni si crema de vanilie

de Julie in Prajituri, 27 Mai 2011 | 7095 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • esenta de vanilie.
  • Crema:
  • 4 galbenusuri,
  • 500 ml lapte,
  • 4 linguri zahar,
  • esenta sau baton de vanilie,
  • 40 g amidon alimentar.
  • Decor:
  • 300-400 g capsuni.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni si crema de vanilie:

Blat:

Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor. Compozitia se toarna intr-o forma de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace 15-20 minute in cuptorul deja incins. Blatul copt se rastoarna pe platou si se lasa sa se raceasca.

Crema:

Laptele se fierbe impreuna cu batonul sau esenta de vanilie. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, amidonul, apoi cu laptele caldut, adaugat putin cate putin si mixand in continuare. Compozitia se strecoara si se pune la fiert, amestecand continuu, cu o lingura de lemn, pana se ingroasa. Crema se lasa sa se raceasca asezand chiar pe suprafata ei folie alimentara, pt a evita formarea crustei.

Asamblarea:

Se intinde crema peste blat iar deasupra se pun capsunile taiate in felii subtiri si asezate dupa preferinta. Capsunile pot fi lasate ca atare sau pot fi unse la suprafata cu un strat de gelatina incolora. Dupa 2-3 ore de tinut la frigider, tarta este gata de savurat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Renumita si delicioasa prajitura Creme a la Creme