E o reteta pe care eu am combinat-o...sa stiti ca a iesit super!
Amestecam faina cu margarina rece! Adaugam zaharul si zaharul vanilat, framantam sa se incorporeze si lasam la rece 2 ore. Dupa ceea se intinde o foaie si se pune intr-o forma de tarta( eu am folosit una de tort) si se da la cuptor 25 min foc mediu.
Crema: laptele si ouale batute se pun la fiert amestecandu-se in continuu, se adauga si zaharul. Separat se amesteca 2 linguri de faina cu un pic de lapte . Cand da laptele in clocot adaugam faina si mai lasam sa fiarba pana se ingroasa. Cand s-a racit crema adaugam esentele de vanilie.
Dupa ce s-a racit blatul adaugam crema de vanilie; ornam cu capsuni si turnam deasupra gelatina care a fost preparata astfel: peste pachetul de gelatina turnam 100 ml apa si lasam 10 min sa stea, apoi pe baie de abur topim gelatina.