Am facut initial aluatul pt cornurile Bratislava...apoi am poftit la tarta Laurei...am impartit aluatul, cu o parte am facut tarta, iar cu restul am facut si 6 cornuri umplute cu gutui puse din toamna la borcan pt placinte...
Aluatul l-am facut la masina de paine: am pus laptele, zaharul si untul intr-o craticioara si le-am pus pe foc pana s-a topit untul. Daca s-a incins prea tare lasati sa se mai raceasca pana devine doar cald. Adaugati drojdia si lasati sa actioneze 10 minte. Puneti amestecul in cuva masinii de paine, adaugati faina si sarea si programati masina sa framante aluatul. Scoateti aluatul si dati-l la frigider pt 30 minute.
Pt umplutura de tarta:amestecati capsunile cu zaharul si le lasati sa fiarba pt 2-3 minute. Scurgeti tot siropul lasat de capsuni si-l lasati sa se raceasca. O cescuta din sirop il amestecati cu 1 lingurita de amidon, il puneti la loc in craticioara peste capsuni si-l dati la foc pana se ingroasa. Restul de sirop il puneti pe foc si-l amestecati cu marshmallows pana ce acestea se topesc. Lasati sa se raceasca.
Pt asamblare: jumatate din aluatul facut il intindeti cu sucitorul si-l puneti intr-o tava rotunda cu pereti detasabili sau o forma de tarte, tapetata cu hartie de copt. Puneti umplutura de capsuni, peste siropul, aduceti marginile inspre interior, ungeti marginile cu galbenus amestecat cu lapte si presarati putin zahar brut. Dati tava la cuptorul incins la 180 grade pt 35-40 minute, pana devine rumena deasupra. Lasati sa se raceasca si portionati.
Aluatul ramas, l-am impartit in parti aproximativ egale, am intins cu sucitorul, am pus umplutura de gutui de la borcan, le-am rulat, le-am pus in tava si le-am uns cu galbenusul ramas. Le-am copt la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute.
Sa va fie de bine!