Tarta cu capsuni

de simona72 in Prajituri, 7 Iun 2014 | 6083 vizualizari

 

Am facut initial aluatul pt cornurile Bratislava...apoi am poftit la tarta Laurei...am impartit aluatul, cu o parte am facut tarta, iar cu restul am facut si 6 cornuri umplute cu gutui puse din toamna la borcan pt placinte...

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 200 ml lapte
  • 200 gr unt
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 oua(de casa am avut eu)
  • 600 gr faina
  • 1 praf de sare
  • pt umplutura de tarte:
  • 800 gr capsuni curatate de codite
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • 10 bucati marhmallows
  • pt uns deasupra:
  • 1 galbenus
  • 1-2 linguri lapte
  • 1 lingura zahar brut
  • pt umplutura de cornuri:
  • gutui de la borcan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni:

Aluatul l-am facut la masina de paine: am pus laptele, zaharul si untul intr-o craticioara si le-am pus pe foc pana s-a topit untul. Daca s-a incins prea tare lasati sa se mai raceasca pana devine doar cald. Adaugati drojdia si lasati sa actioneze 10 minte. Puneti amestecul in cuva masinii de paine, adaugati faina si sarea si programati masina sa framante aluatul. Scoateti aluatul si dati-l la frigider pt 30 minute.

Pt umplutura de tarta:amestecati capsunile cu zaharul si le lasati sa fiarba pt 2-3 minute. Scurgeti tot siropul lasat de capsuni si-l lasati sa se raceasca. O cescuta din sirop il amestecati cu 1 lingurita de amidon, il puneti la loc in craticioara peste capsuni si-l dati la foc pana se ingroasa. Restul de sirop il puneti pe foc si-l amestecati cu marshmallows pana ce acestea se topesc. Lasati sa se raceasca. 

Pt asamblare: jumatate din aluatul facut il intindeti cu sucitorul si-l puneti intr-o tava rotunda cu pereti detasabili sau o forma de tarte, tapetata cu hartie de copt. Puneti umplutura de capsuni, peste siropul, aduceti marginile inspre interior, ungeti marginile cu galbenus amestecat cu lapte si presarati putin zahar brut. Dati tava la cuptorul incins la 180 grade pt 35-40 minute, pana devine rumena deasupra. Lasati sa se raceasca si portionati.

Aluatul ramas, l-am impartit in parti aproximativ egale, am intins cu sucitorul, am pus umplutura de gutui de la borcan, le-am rulat, le-am pus in tava si le-am uns cu galbenusul ramas. Le-am copt la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute.

Sa va fie de bine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie si banane