Tarta cu caise si nectarine

de Rocsi in Prajituri, 17 Iul 2013 | 7460 vizualizari

 

Anul acesta piata este arhi plina de caise, piersici, necatarine si alte fructe de sezon. Nu puteam sa las sa treaca toate aceste minunatii fara a pregati o tarta care bineinteles ca s-a mancat la foc automat si cica a fost cam putina si mai trebuie sa fac :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 gr unt
  • 70 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • un praf de sare
  • 250-280 gr faina
  • Pentru unplutura:
  • 500 gr caise
  • 2 nectarine
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura cu varf amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu caise si nectarine:

Aluatul:

Intr-un bol punem untul taiat cubulete, oul si le amestecam bine. Adaugam zaharul, praful de copt, un praf de sare si zaharul cu pastai de vanilie. Le amestecam pe toate, apoi incorporam faina treptat pana obtinem un aluat omogen. Formam o bila din el, il invelim in folie si il dam la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Umplutura:

Spalam fructele, le stergem cu un servet, scoatem samburii si le taiem felii potrivite. Le punem intr-un ceaunel sau orice alta cratita, presaram zaharul, zaharul vanilat si le asezam pe foc. Amestecam in ele pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Dizolvam amidonul cu 2-3 linguri apa si cand zaharul este dizolvat complet il turnam peste fructe. Mai lasam sa dea cateva clocote umplutura si sa se ingroase putin.

Scoatem aluatul din frigider si il rupem in doua bucati, una putin mai mare. Presaram faina pe masa de lucru, luam bucata mai mare de aluat si intindem o foaie subtirica. Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam foaia presand cu degetele marginile. Taiem surplusul apoi punem umplutura. Intindem si a doua foaie de aluat iar cu ajutorul unui pai de baut facem gaurele ( asta nu este obligatoriu). Acoperim cu acesta foaie tarta si o introducem in cuptorul incins la 180 de grade.

Cand deasupra a prins o crusta aurie o scoatem, o lasam sa se raceasc. O pudram cu zahar si ne delectam cu o bucatia, doua, trei pana terminam toata tarta ce sa mai...Dar nu singuri ci alaturi de cei dragi :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caise si nectarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (55)

Rocsi 1

19.07.2013, 10:51

Si noua ne-a placut asa mult ca am mancat-o toata intr-o zi, fiind 3 persoane

butoiaurora76 1

26.07.2013, 11:30

O nebunie de prajitura! Abia astept s-o fac si eu!

Rocsi 1

26.07.2013, 15:19

Multumesc Aurora si sper sa iti fie pe plac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici si crema de branza