Tarta cu branzeturi

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 3 Noi 2014 | 6684 vizualizari

 

M-am gandit sa incepem saptamana cu o gustare buna, cu branzeturi...Sincer eram in pana de idei, nu prea mai stiam ce sa pregatesc sa poata fi luat si la pachet, am tras un ochi prin frigider si uite asa m-am decis sa fac aceasta tarta...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 gr faina
  • 1 lingurita drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • 100 ml apa minerala calduta
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr crema de branza
  • 150 gr cas de oaie
  • 100 gr cascaval
  • 1 ou
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 1 carnacior uscat
  • cateva fasii ardei kapia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branzeturi:

Aluatul:

Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva.

Intr-un vas punem faina cernuta, praful de sare, drojdia si incepem sa framantam.

Turnam apa minerala treptat, pana obtinem un aluat usor de modelat.

La final incorporam uleiul.

Acoperim vasul si lasam sa dospeasca aluatul 15-20 de minute.

Umplutura:

Cascavalul si casul le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Le punem intr-un bol impreuna cu crema de branza si le amestecam.

Incorporam oul, putin piper si busuiocul uscat.

Presaram faina pe masa de lucru, punem aluatul si intindem o foaie subtirica, rotunda.

Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, punem foaia de aluat si taiem marginile.

O intepam cu o furculita, turnam compozitia de branza si o nivelam.

Deasupra asezam rondele de carnacior si fasii de ardei kapia.

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana prinde o crusta aurie deasupra.

Cand este gata, o scoatem din cuptor. Poate fi servita atat rece cat si calda!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Rocsi 1

08.11.2014, 21:40

Roxana multumesc

Papalapap 1

05.12.2014, 16:27

Bun de tot!

Rocsi 1

05.12.2014, 20:59

Papalapap multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Omleta la Multicooker