Tartă cu brânză și ciuperci

de Rita Ilies in Aperitive / Garnituri, 13 Dec 2013 | 4625 vizualizari

 

Pentru că sunt un fan convins al tartelor, azi m-am oprit asupra unei rețete delicioase. O tartă cu blat crocant cu gust de unt proaspăt, dichisită cu brânză de bivoliță și felii cărnoase de ciuperci.
Și ca o mică paranteză, am să vă spun că brânza poate preveni cariile dentare. Dacă nu avem brânză la masă, o bucățică servită după aceasta stimulează secreția de salivă, protejează smalțul dinților și restabilește aciditatea normală a mediului din cavitatea bucală. Pe lângă calciu, brânzeturile furnizează și fosfor, foarte important pentru sănătatea dinților.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 300 g făină cernută
  • 125 g unt moale
  • un ou
  • sare după gust
  • Ingrediente pentru umplutură:
  • 250 g brânză de bivoliță (puteți înlocui cu telemea, tofu sau brânză feta)
  • două lingurițe cu griș
  • 6 ciuperci mari
  • ardei roșu
  • 100 ml iaurt
  • un ou
  • emmentaler
  • o linguriță cu mărar proaspăt tocat
  • sare și piper după gust
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu brânză și ciuperci:

Se frământă untul împreună cu oul și sarea. Peste pasta obținută cernem făina, apoi frământăm din nou până la omogenizare. Întindem aluatul, îl punem în tavă ( nu e nevoie să o tapetăm ) și îl înțepăm pentru a evita formarea bulelor de aer. Lăsăm aluatul la cuptor aproximativ 10 minute la 150 de grade.

Brânza se amestecă împreună cu grișul și se întinde peste aluat ca prim strat de umplutură. Se presară peste, ardeiul tăiat cubulețe

Ciupercile se dau 10 minute la tigaie, apoi se așează estetic peste umplutura de brânză. La final, condimentele împreună cu oul și iaurtul se amestecă și se toarnă peste tartă.

Se introduce la cuptor, timp de aproximativ 25 de minute, la 180 de grade. Când tarta e gata, radem emmentaler pentru un plus de savoare. Se servește la temperatura camerei.

Poftă bună și o zi frumoasă!

TIPS-URI

1

Când cumpărați brânză de bivoliță, cereți să gustați o bucățică. Brânza să nu fie foarte sărată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu brânză și ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciuperci de roua si salam uscat