Tarta cu branza, lamaie si bezea

de simona72 in Prajituri, 30 Apr 2014 | 7291 vizualizari

 

La mine a tinut loc de pasca...blat crocant, umplutura cremoasa cu aroma de lamaie si bezea deasupra...

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 150 gr unt rece
  • 150 gr faina
  • 8-9 linguri apa rece
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf de sare
  • pt crema:
  • 500 gr branza dulce(de la Lidl)
  • 2-3 linguri smantana
  • 2 linguri amidon alimentar
  • zeama de la 1 lamaie mare
  • 50 gr coaja confiata de limeta
  • 4 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • pt bezea:
  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza, lamaie si bezea:

Pentru blat: se face in maxim 2 minute daca folositi robotul de bucatarie. Se pune in robot faina, sarea, zaharul si untul rece taiat cubulete. Se porneste si se lasa 15 secunde, pana cand arata ca niste boabe mici acoperite cu faina. Apoi se adauga treptat apa in timp ce robotul framanta aluatul. Se rastoarna aluatul pe o folie alimentara, se aduna cu palmele intr-o bila, se infasoara in folie si se da la frigider pentru 30 minute. Pe masa infainata se pune bila de aluat dupa ce a stat la rece, se intinde cu sucitorul, i se da o forma rotunda, se pune in tava de tarte unsa cu unt si tapetata cu faina, se imbraca si marginile formei cu aluat, se inteapa aluatul cu furculita din loc in loc. Se ia o bucata de hartie de copt, se intinde peste blat, iar deasupra se pun boabe de fasole pt a coace in orb aluatul. Se da la cuptorul incins la 200 grade pentru 10 minute.(aici recomand, sa se coaca la 180 grade pt 20 minute)

Pentru umplutura: se mixeaza galbenhusurile cu zaharul pana se deschid la culoare si capata volum. Se adauga branza si smantana si se mixeaza. Coaja confiata de limeta se tine in zeama de lamaie 20-30 minute, pana se inmoaie putin. Se adauga la umplutura impreuna cu amidonul si se amesteca. Dupa ce aluatul s-a copt pe jumatate, se inlatura hartia de copt cu fasolea, se toarna umplutura peste aluat, se niveleaza si se da la cuptorul incins la 180 grade pt 25-30 minute. 

Pentru bezea: se mixeaza albusurile cu zaharul pana capata volum si se tin de tel. Se adauga zeama de lamaie si se mai mixeaza 2-3 minute. Se pune intr-un pos bezeaua si se dau formele dorite peste tarta coapta. se mai da la cuptor pt inca 5-10 minute, pana devine aurie bezeaua. Dupa ce se raceste se poate servi.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza, lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu cirese si crema de branza