Tarta cu branza, lamaie si bezea

de simona72 in Prajituri, 30 Apr 2014 | 6928 vizualizari

 

La mine a tinut loc de pasca...blat crocant, umplutura cremoasa cu aroma de lamaie si bezea deasupra...

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 150 gr unt rece
  • 150 gr faina
  • 8-9 linguri apa rece
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf de sare
  • pt crema:
  • 500 gr branza dulce(de la Lidl)
  • 2-3 linguri smantana
  • 2 linguri amidon alimentar
  • zeama de la 1 lamaie mare
  • 50 gr coaja confiata de limeta
  • 4 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • pt bezea:
  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza, lamaie si bezea:

Pentru blat: se face in maxim 2 minute daca folositi robotul de bucatarie. Se pune in robot faina, sarea, zaharul si untul rece taiat cubulete. Se porneste si se lasa 15 secunde, pana cand arata ca niste boabe mici acoperite cu faina. Apoi se adauga treptat apa in timp ce robotul framanta aluatul. Se rastoarna aluatul pe o folie alimentara, se aduna cu palmele intr-o bila, se infasoara in folie si se da la frigider pentru 30 minute. Pe masa infainata se pune bila de aluat dupa ce a stat la rece, se intinde cu sucitorul, i se da o forma rotunda, se pune in tava de tarte unsa cu unt si tapetata cu faina, se imbraca si marginile formei cu aluat, se inteapa aluatul cu furculita din loc in loc. Se ia o bucata de hartie de copt, se intinde peste blat, iar deasupra se pun boabe de fasole pt a coace in orb aluatul. Se da la cuptorul incins la 200 grade pentru 10 minute.(aici recomand, sa se coaca la 180 grade pt 20 minute)

Pentru umplutura: se mixeaza galbenhusurile cu zaharul pana se deschid la culoare si capata volum. Se adauga branza si smantana si se mixeaza. Coaja confiata de limeta se tine in zeama de lamaie 20-30 minute, pana se inmoaie putin. Se adauga la umplutura impreuna cu amidonul si se amesteca. Dupa ce aluatul s-a copt pe jumatate, se inlatura hartia de copt cu fasolea, se toarna umplutura peste aluat, se niveleaza si se da la cuptorul incins la 180 grade pt 25-30 minute. 

Pentru bezea: se mixeaza albusurile cu zaharul pana capata volum si se tin de tel. Se adauga zeama de lamaie si se mai mixeaza 2-3 minute. Se pune intr-un pos bezeaua si se dau formele dorite peste tarta coapta. se mai da la cuptor pt inca 5-10 minute, pana devine aurie bezeaua. Dupa ce se raceste se poate servi.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza, lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta Simeon al II-lea