Tarta cu branza

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 10 Sep 2013 | 5931 vizualizari

 

Exceptand faptul ca ar fi trebuit sa o mai tin in cuptor, va zic ca este pur si simplu o bunatate! E prima data cand pun in practica o astfel de tarta (de fapt am mai avut o incercare demult ), asa ca pentru aluat m-am inspirat de la dragul meu Fluturas Mov! :x Multumesc!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 2 oua mari
  • sare dupa gust
  • 130 gr iaurt natural
  • o lingurita cu chimen
  • 400 gr faina alba de grau
  • 100 gr unt (la temperatura camerei)
  • Pentru compozitie avem nevoie de:
  • 4 oua mari
  • 1 rosie potrivita
  • 1/2 ardei capia
  • 300 ml smantana
  • sare si busuioc dupa gust
  • o legatura cu marar proaspat
  • 300 gr telemea de oaie Delaco
  • 2 cutii Ceva fin: Crema de branza cu verdeata
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza:

Incepem prin a framanta aluatul din ingredientele date. Vom obtine un aluat elastic, usor de modelat. Il acoperim cu o folie si il pastram la rece pentru aproximativ 2-3 ore.

Dupa acest timp, ungem o tava cu putin ulei si intindem aluatul (eu l-am modelat cu degetele, dar il puteti intinde cu sucitorul si ii taiati marginile in exces). Adaugam umplutura pregatita intre timp astfel: telemeaua trecuta prin razatoare, o amestecam cu crema de branza, mararul tocat marunt, ouale, smantana si condimentele dupa gust. O ornam cu felii de rosii si ardei capia si o coacem la foc potrivit pana se rumeneste bine.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu grabiti focul pentru ca aluatul nu se va coace suficient de bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Pushaa 1

24.02.2014, 15:04

ce bine arata!!

Dya Daniela Andrei 1

24.02.2014, 18:42

Cred ca glumesti MIe mi se pare oribila ,,, mai ales ca pe margini nu s-a copt suficient...

babi5 1

07.10.2014, 08:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti la cuptor