Tarta cu boabe de naut si cascaval

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 15 Iun 2014 | 3929 vizualizari

 

o tarta foarte consistenta,ideala pentru pachetel la scoala sau la serviciu....

 

INGREDIENTE

Umplutura:

  • 1 conserva boabe de naut
  • 1 morcov potrivit, taiat cubulete
  • 2 linguri de ulei
  • 1 fir de usturoi verde
  • sare si piper dupa gust
  • marar verde tocat

Aluat:

  • 150 gr faina
  • 15 ml ulei
  • 75 ml lapte caldut
  • 1 lingurita de zahar
  • 1/2 pliculet drojdie uscata
  • sare dupa gust
  • 1 lingura seminte de in
  • 1 ou

In plus:

  • 150 gr. cascaval ras
  • cateva rondele de ardei iute
  • 1 lingura parmezan ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu boabe de naut si cascaval:

Calim cubuletele de morcov in ulei 5 minute. Adaugam apoi usturoiul verde taiat rondele, calim alte 5 minute apoi punem boabele de naut din conserva scurse , condimentam dupa gust, adaugam marar verde tocatsi lasam amestecul deoparte la racit.

Amestecam drojdia cu fainaproaspat cernuta, semintele de in+sarea+zaharul, spargem un ou peste, adaugam 100 ml lapte caldut si amestecam totul timp de 10 minute. Din cand in cand mai turnam si cate putin ulei in fir subtire, pentru a obtine un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini. Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Ungem o forma termorezistenta cu putin ulei, intindem cu palmele unse cu ulei aluatul in forma,punem umplutura de naut, presaram cascavalul ras, asezam din loc in loc rondele de ardei iute si dam tarta la cuptor la temperatura de 180 grade pana incepe sa se rumeneasca.

Scoatem tarta, presaram parmezan ras, o introducem din nou in cuptor pana se rumeneste suficient.

O lasam la racorit, portionam si servim.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu boabe de naut si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Bya Ralu 1

15.06.2014, 18:07

ce reteta faina

Rocsi 1

15.06.2014, 20:25

Super!

laura_n 1

16.06.2014, 16:19

biig like! si la favorite cu ea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza si mazare