Crusta tartei:
Umplutura:
Pentru crusta am lasat untul la temperatura camerei pana cand a devenit moale si s-a lucrat usor. Am amestecat untul cu faina, ou si putina sare si am btinut un aluat elastic pe care l-am tinut la frigider 30 de minute. Am impartit aluatul in 2 jumatati pentru ca am folosit 2 tavi cu dimetrul de 19 cm. Fiecare jumatate de aluat am intins-o dandu-i o forma aprox circulara si am asezat-o in tava unsa cu putin ulei. Perele le-am curatat de coaja, le-am taiat in jumatate si am scos casuta cu seminte. Ouale le-am mixat impreuna cu fructoza si lapte, apoi am adaugat faina si migdalele si am amestecat bine pentru a omogeniza. Deasupra aluatului din tava am pus rodelele de jumatate din banana, apoi cate 6 jumatati de para. Am adaugat in fiecare tava jumatate din mixul cu oua. Am copt tartele la 170 grade Celsius pana cand s-au rumenit. Dupa ce s-au racit putin am presarat putin zahar praf.