Blat.
Unge cu unt o formă de tartă şi dă-o la rece.
Mixează ouăle întregi cu zahărul timp de 15 minute la viteză maximă.
Adaugă făina cernută, amidonul şi grisul şi omogenizeaza uşor.
Preîncălzeşte cuptorul.
La final adaugă uleiul.
Toarnă compoziţia în formă şi dă-o la cuptor la foc mic până se aureşte frumos şi trece testul cu scobitoarea.
Lasă la răcit apoi taie cu grijă în două pe orizontală.
Pune într-o crăticioara afinele cu zeama de lămâie, două linguri zahăr şi pune la foc mic. Afinele mele erau congelate şi au lăsat mult lichid, dacă e cazul adăugaţi 30 ml apă.Când amestecul a dat în clocot adaugă amidonul şi amestecă repede câteva secunde.
Lasă la răcit.
Mixează frişca cu smântâna şi cele două linguri de zahăr rămase până obţii o compozitie fermă.
Aşează primul blat, întinde cu lingura afinele apoi jumătate din cantitatea de frişcă.
Aşează al doilea blat şi ornează cu restul de frişcă.
1
dacă doreşti poţi insiropa blaturile. eu nu le-am insiropat.