Se apropie luna februarie, luna in care dragostea pluteste in aer si nu-i asa ca nimic nu se compara cu un cadou dulce pentru iubitul sau iubita de ziua indragostitilor?Inca de cand am vazut reteta Polianei mi-am dorit sa o fac, doar ca abia acum i-a venit randul.
Taiem untul cubulete si il amestecam cu faina, zaharul, sarea, esenta si oul batut in care am adaugat 2 linguri de apa rece. Framantam foarte bine compozitia pana devine moale, nelipicioasa.
Inveliam aluatul intr-o folie si dam la frigider cel putin o ora.
Dupa ce aluatul a stat la frigider intindem o foaie cu grosimea de 2-3 cm, pe care o vom pune intr-o tava in forma de inimioara unsa cu unt. Surplusul de aluat il vom lua cu un cutit.
Intepam aluatul cu o furculita din loc in loc, punem o foaie de hartie si boabe de fasole sau orez ( eu n-am avut nici una nici alta si am pus niste paste :D) si dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca. 20 minute la 190 grade, dupa care scoatem hartia de copt cu pastele in cazul meu si mai bagam tava inca 5 minute la 180 de grade.
Intre timp pregatim umplutura:
Scoatem afinele de la congelator.
Ciocolata se rupe bucatele mici, se pune intr-un vas, impreuna cu frisca lichida si se topeste la bain-marie sau direct pe foc ( Atentie nu trebuie sa fiarba!!!) pana cand se omogenizeaza compozitia.
Dupa ce scoatem tava din cuptor se lasa sa se racoreasca si punem afinele si menta uscata peste care vom turna crema de ciocolata ( care este lichida, insa nu trebuie sa va speriati, se va intari ) astfel afinele vor fi scaldate in ciocolata, si in momentul in care se va intari, afinele se vor gasi peste tot, dam la frigider cel putin 3 ore sau peste noapte.
Este foarte buna dupa o zi, blatul crocant se va inmuia atat cat trebuie.
Pofta buna!